top of page

Sense #músicaenvalencià #Valldigna #9octubre’16 #editorial @valldignaCAT




Cap dels Il·lustríssims Ajuntaments valldignencs han tingut a bé enguany programar actuacións de Música en Valencià (entenent el terme com a músics del País Valencià que canten en Català). Això si Batlles, Regidors i afins al nacionalisme han fet acte de contricció pública i expresen la voluntat d’esmenar la plana.


D’altra banda els valldignencs La POP, Petita Orquestra Peiotaire celebraran demà, vigilia de la Diada Nacinal del País Valencià dos concerts, un patrocinat per l’Excel·entíssim Ajuntament de Barcelona al centre cultural Casa Golferichs al mig de l’eixemple barceloní i un segón concert a l’Espai País Valencià de la Vila de Gràcia. A més a més, el jove cantautor valler Quim Sançparticipa hui en la II Festa Estellés de l’Ajuntament De La Font d’En Carròs compartint el cartell de la Diada del 9 de octubre d’enguany amb dos de les grans veus de la Música En Valencià,Mireia Vives & Borja Penalba. Sembla ser què es confirma la dita “Ningú és profeta a la seua terra”.


D’ençà que els nous inquilins de les Batllies ocuparen els seus Setials, sols l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna assoleix unes quotes acceptables en la seua programació musical mentre que l’Ajuntament de Benifairó de la Valldigna i l’Ajuntament de Simat de la Valldigna fan aigua en aquest tema sense cap tipus d’autocrítica, emparant-se i amparrant-se amb el recolzament que hi fan a la literatura i al teatre fet també en Català. Com ja es costum l’Ajuntament de Barx ni està ni se l’espera en aquest sarao.

La situació de molts companys valencians que fan música en Català, és prou precaria i les seues garanties salarias i laborals lamentables. És de raó i trellat potenciar tot el palmarés musical més que destacat que hui ocupen escenaris principals al Principat de Catalunya i altres territorris nostres i foranis, mentre nosaltres no hi reclamem pràxis als nostres Batlles i dirigents, exigint una quota de catalanitat en la programació musical municipal.


Hui mateix i paral·lelament el col·lectiu feminista i musical Fusa Activa manifesten en uncomunicat emés via Facebook que les dones son discriminades sistemàticament dels escenaris institucionals valencians:


” Pareix que “Tots” volem gaudir de la diada, el que passa és que s’han oblidat d’incloure la representació del 50% de la població en el cartell… coses que passen no? oblits sense més importància…

No ens ixen els comptes! 9 propostes musicals, 0 dones”


bottom of page