top of page

X ANYS FENT XARXA, CULTURA I PAÍS ★ www.valldigna.cat ★ #músicaenvalencià #MonestirValldigna

Una de les prioritats inicials ha estat l'impuls de la cançó feta en la nostra llengua en qualsevol dels territoris dels Països Catalans i molt especialment la produïda al País Valencià. Ara, però, ens sumem a una iniciativa històrica; les emissions "on line" de Ràdio Música en valencià a les webs de la nostra xarxa: www.valldigna.cat & catosferavalldigna.blogspot.com.


En l'esdeveniment del nostre aniversari, volem reclamar la presència dels nostres músics al nostre monument més emblemàtic, el Monestir de la Valldigna, del qual han estat vetats i exclosos perquè, fins ara, la Generalitat Valenciana ha tingut molta cura d’apartar-los de qualsevol programació estable. Un any després del canvi de govern a les institucions valencianes, la sequera musical i cultural a la #Valldigna comença a ser costum, mentre l'espai públic simater roman tancat a entitats valldignenques, i la paràlisi institucional esdevé normalitat. Caldrà doncs ocupar l'escenari per combatre l'immobilisme polític i reclamar un espai que ens pertany com a poble? Des d’ací demanem trellat i coratge per acabar amb la “anormalitat cultural soferta”.


VOLEM DONES A L'ESCENARI:

Volem també fer d'altaveu de la queixa dels col·lectius feministes que reclamen la presència de les dones als escenaris musicals i en les programacions de les institucions valencianes. Així doncs demanem la seua presència al cadafal del monestir.


VOLEM UN MONESTIR OBERT AL POBLE I A LA COMARCA:

Fidels al manifest signat pels veïns simaters quan reclamaren a la Generalitat Valenciana l'expropiació de la propietat, aleshores privada, demanem polítiques culturals inclusives des de la Fundació Jaume II "El Just" i del Patronat que regenta el cenobi per tal d'articular l'ús públic i cultural del recinte.


La Valldigna, maig del 2016 www.valldigna.cat


bottom of page